Ako správne grilovať?

17. června 2013 v 21:12 | Bufo |  Rady a Tipy
Ahojte... určite si lámete hlavu nad tým, hlavne v tomto čase, ako usporiadať grilovačku... Blíži sa leto a sním aj dlhé teplé večery s priateľmi a rodinou. Prečo tento čas nevyužiť grilovačkou? Okrem nálady a okolností treba ovládať aj správny spôsob AKO GRILOVAŤ. Preto vám tu zverejním 7 tipov čo robiť pri správnom grilovaní. :)

1. Ešte pred grilovaním, skôr ako na rošt položíte mäso, natrite ho olejom. Ak ste mali mäso uložené v marináde obsahujúcej olej, rošt už potierať nemusíte.

2. Mäso pred grilovaním nesoľte, osoľte ho až potom, keď sa na ňom vytvorí kôrka alebo až pri servírovaní.

3. Sústavné potieranie grilovaného jedla marinádou sa nedoporučuje, stačí ho natrieť olejom raz a krátko pred grilovaním ochutiť korením.

4. Mrazené mäso dokonale rozmrazte

5. Na marinovanie používajte oleje, ktoré znesú vysokú teplotu. Nevhodné je používať maslo a margarín

6. Počas grilovania mäso nenapichujeme aby z neho nevytiekla šťava a nevyšľahli z pahreby plamene, ktoré by pripravované mäso mohli spáliť. Mäso obraciame za pomoci grilovacích klieští, špeciálnym podberákom alebo tupým nožom

7. Kvapkajúci tuk môžeme zachytávať na ploché alobalové alebo hliníkové misky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama